Yhteisö

Rämsöö on hyvä kylä elää!
Suomen Vuoden kylänä 2007 palkittu Rämsöö, on tunnettu yhteisöllisyydestään ja talkoohengestään, joka näkyy kylän arjessa monin tavoin. Kyläläiset vetävät monenlaista harrastustoimintaa kaikenikäisille, mm. lasten ja nuorten toimintaa, 4H-kokkikerhoa, spinning-tunteja ja Iloinen Konkkaronkka -tapaamisia varttuneemmalle väelle. Lasten ja nuorten toimintaryhmä kokoontuu päättämään omasta toiminnastaan ja järjestää esimerkiksi peli-iltoja ja retkiä.

Kuukausittain ilmestyvässä talkoilla kootusta ja jokaiseen postilaatikkoon jaettavasta Kylätiedotteesta voi lukea kylän ajankohtaiset tapahtumat ja toiminnat.

Rämsöön kylän Facebook

Rämsöön historiaa

Tarinoiden mukaan Rämsöö on Vesilahden vanhin kylä. Kylä on syntynyt Suonojärven ympäristöön. Suonojärvi laskee Lanajokena Kuloveteen ja kuuluu Kokemäenjoen vesistöön. Nykyiseen Rämsöön kylään mielletään kuuluvaksi entinen Ahtialan koulupiiri ja siihen kuuluvat kyläalueet, mm. Suonola, jossa tiedetään olleen suuri 11 talon kylä jo 1500-luvulla.

Rämsöön maisemissa kulkivat jo Klaus Kurki ja Kustaa III joukkoineen mutkaista ratsupolkua Sastamalaan ja Turkuun. Tätä reittiä Narva – Rämsöö – Stormi kutsuttiin Narvanmatkantieksi, kun Tyrvään ja Vesilahden talollisille annettiin vuonna 1628 tehtäväksi rakentaa ja ylläpitää tietä. Sama tie (nyk. seututie 301) on merkittävä poikittaisliikennereitti mm. Sastamalasta Lempäälään ja rannikolta Helsingintielle.

Ajankohtaista - uusimmat uutiset