Su 24.7.2022 klo 17: Mies miehelle

Timo Lavikainen & Pasi Karppi ovat Suomen Smith & Jones!

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi palaavat tuomaan Rämsöön Kesäteatterin näyttämölle 80-luvun kulttiklassikon!

Esitys: su 24.7.2022 klo 17 

Liput 25€

Lipunmyynti tuntia ennen paikanpäältä. Ennakkovaraukset 
p. 040 703 6208 klo 13 – 19. 

Esitystä suositellaan 15 vuotta täyttäneille kielenkäytön vuoksi.

Mies miehelle on esittäjien kunnianosoitus heidän elämäänsä vaikuttaneille lapsuuden sankareille.

Esitys on sama kuin kesällä 2021. Tällä kertaa esiintyjät lupaavat vain muistaa vuorosanansa!
Tervetuloa niin uusille kuin esityksen jo viime kesänä nähneille katsojille!

Komedian alalla moni juttu on oman aikansa tuote. Head to head-keskustelut ovat kuitenkin kestäneet hyvin aikaa. Ovathan aiheetkin ikuisia ja kaikissa kulttuureissa esiintyviä. Nyt 40 vuotta myöhemminkin nostetaan kaverin kanssa häpeilemättä kissa pöydälle. Mies miehelle puhutaan muun muassa rahaongelmista, lastenkasvatuksesta, keski-iän kriisistä, unettomuudesta, seksistä, uskonnosta ja naisista. Kovin, kovin paljon naisista!

”Kunnianosoituksena mestareille…on aika puhua kuin Mies miehelle.”
Timo Lavikainen ja Pasi Karppi

Esitys on koostettu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin legendaarisista ”Head to head”-keskusteluista, jotka nähtiin vuosina 1982-1988 tehdyssä brittisarjassa Alas Smith and Jones. Sketsisarjan ikonista kuvaa kahdesta valkopaitaisesta miehestä pidetään symbolina brittihuumorin kultaisille vuosille.
Suomessa sketsiohjelmaa esitettiin nimellä Lunta tupaan. Sarja oli jatkumoa 70-luvun lopulla alkaneelle Ei yhdeksän uutisille, jossa Smith ja Jones esiintyivät sarjasta soolouralle ponnistaneen Rowan Atkinsonin (eli Mr. Beanin) kanssa. Myös useat käsikirjoittajat toimivat kummankin sarjan taustalla. Smithin ja Jonesin TalkBack-tuotantoyhtiön nuoret kyvyt uudistivat rohkeasti tv-komiikkaa.

Alas Smith and Jones tulikin tunnetuksi tabuja rikkovista aiheista ja rankasta huumorista. Myös kielenkäyttö aiheutti pahennusta vanhoillisissa piireissä. Silti Smithin ja Jonesin komiikka määritellään useimmiten älylliseksi. Hahmojen ääliömäinen käytös on vain pintaa, joka peittää alleen nokkelan ja monitasoisen huumorin.

TalkBack-produktion Ltd:n, BBC:n ja Griff Rhys Jonesin luvalla kääntänyt ja koostanut Pasi Karppi
Keikat: pasi.karppi@pp.inet.fi
puh. 041-506 8897